Fontys LibGuides: Gezondheid & Sport: Databanken

Academic Search Complete
Internationale databank met meer dan 12.000 wetenschappelijke tijdschriften en literatuurverwijzingen op diverse vakgebieden.
Beeld en Geluid op school
Beeld en Geluid op school bevat relevant én gratis film- en audiomateriaal voor po, vo, mbo, hbo & wo uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De media zijn geselecteerd voor onderwijsdoeleinden. Inloggen via SURFconext.
HBO Kennisbank
De HBO Kennisbank bevat publicaties van lectoren, docent-onderzoekers en studenten van Nederlandse hogescholen. Het doel is om deze kennis zichtbaar en toegankelijk te maken.
Nexis Uni
Online fulltext nieuwsarchief van landelijke en regionale dagbladen, vak- en opiniebladen zonder foto’s (wel bijschriften), advertenties en magazinebijlagen. Soms met pdf-scan van het origineel.
ScienceDirect
Een collectie speciaal voor het hoger onderwijs op het gebied van wetenschap, techniek en gezondheidszorg.
SpringerLink
Publicaties en naslagwerken op verschillende wetenschapsgebieden.
Statline (CBS)
StatLine is de databank van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Je kunt zoeken op thema of via de kaart. Je kunt in StatLine zelf tabellen en grafieken samenstellen. De informatie is gratis en gemakkelijk te printen of te downloaden. Er is ook een StatLine app.
Wiley Online Library
Een verzameling wetenschappelijke databases die toegang biedt tot een multidisciplinaire collectie van fulltext online tijdschriften.

Acland's Video Atlas of Human Anatomy
Acland's Video Atlas of Human Anatomy bevat meer dan 300 videoclips van menselijke anatomie. De video's tonen bewegende structuren (spieren, pezen en gewrichten).
AnatomyTOOL
Platform voor het leren en onderwijzen van anatomie dat open, kwalitatief beoordeelde, anatomische leermaterialen en hulpmiddelen biedt.
BioDigital Human
3D oplossing voor de anatomie van het menselijk lichaam. Complexe concepten worden overgebracht in levensechte, driedimensionale modellen die gemanipuleerd kunnen worden.
e-Anatomy
Interactieve anatomische atlas; 40 modules m.b.t. het hele menselijk lichaam.

Access Physiotherapy
Access Physiotherapy bevat fysiotherapie boeken, procedures en oefenvideo's, afbeeldingen en evaluatietools voor studie, instructie en de praktijk voor de fysiotherapeut.
CINAHL
Internationale database op het gebied van verpleegkunde, (paramedische) zorg en aanverwante beroepen. De databank indexeert 3.100 tijdschriften en bevat meer dan 3 miljoen records, die teruggaan tot 1982.
Cochrane Library
Meerdere databases die betrouwbare en actuele informatie bieden over de effecten van interventies in de gezondheidszorg. De databases bevatten gedeeltelijk fulltext (evidence based) informatie ter ondersteuning van (beslissingen in) de gezondheidszorg.
DynaMed
Bevat content over onderwerpen op het gebied van spoedeisende hulp, cardiologie, oncologie, besmettelijke ziekten, kindergeneeskunde, verloskunde, gynaecologie enz. DynaMed is ontwikkeld door experts binnen verschillende specialismen.
Europe PMC
Europese versie van Pubmed, met gratis toegang tot bibliografische informatie op (bio)medisch gebied en toegang tot full-text artikelen uit gekwalificeerde wetenschappelijke tijdschriften.
MEDLINE
MEDLINE is een internationale database op het gebied van geneeskunde, verpleegkunde, tandheelkunde, diergeneeskunde, gezondheidszorg, etc. MEDLINE bevat niet alleen verwijzingen (abstracts) maar ook fulltext artikelen.
PubMed
Pubmed biedt gratis toegang tot bibliografische informatie op (bio)medisch gebied waaronder MEDLINE. Naast literatuurverwijzingen biedt PubMed toegang tot full-text artikelen uit gekwalificeerde wetenschappelijke tijdschriften.

Kennisinstituut V&VN
Richtlijnen worden ontwikkeld vóór en dóór (zorg)professionals. Deze richtlijnen gaan over de onderwerpen die aan bod komen in de dagelijkse praktijk van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten.
NHG-Richtlijnen
De NHG-Standaarden geven richtlijnen voor de diagnostiek en behandeling van veel aandoeningen die in de huisartsenpraktijk voorkomen. Het gaat daarbij om een bundeling van wetenschappelijk onderbouwde adviezen om de kwaliteit van het medisch handelen te verbeteren
Richtlijnendatabase
De Richtlijnendatabase is eigendom van de Federatie van Medisch Specialisten. Richtlijnen beschrijven evidence-based aanbevelingen voor de dagelijkse praktijk in de tweede- en derde lijnszorg.
Vilans protocollen
Databank met 500 zorgprotocollen; actueel, practice- en evidence-based, juridisch verantwoord. Voor gehandicaptenzorg, ouderenzorg, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Kennisbank Sport en Bewegen
De Kennisbank Sport & Bewegen bevat circa 21.000 publicaties over sport, bewegen, leefstijl, gezondheid en samenwerking. Het biedt onderzoek, beleid en praktijkervaringen, met sport als doel en middel voor maatschappelijke uitdagingen.
Respons Evenementen Dashboard
Respons is een onderzoeksbureau voor evenementen en citymarketing. Het dashboard biedt cijfers, statistieken, nieuws, een evenementenkalender en toegang tot recente pdf-rapporten.
SPORTDiscus
SPORTDiscus is een internationale database voor sport, gezondheid, lichamelijke opvoeding, fitness en sportgeneeskunde. Het biedt toegang tot meer dan 700.000 artikelen, waarvan veel fulltext beschikbaar zijn.

Alle databanken

Privacy disclaimer

Voor veel databanken kun je een persoonlijk account aanmaken voor extra functionaliteiten. Lees voordat je dit doet de Privacy Verklaring van de databank, zodat je weet welke persoonlijke gegevens worden opgeslagen. Het is je eigen verantwoordelijkheid of je je persoonsgegevens deelt met de databank. Fontys is niet aansprakelijk in het geval van datalekken vanuit deze databank.

Gezondheid & Sport: Databanken

De beste databanken voor Gezondheid & Sport

Een databank is een grote verzameling aan digitale informatie.

In een databank vind je verschillende soorten informatiebronnen zoals artikelen, e-books of video's.