Deze pagina bevat ter inspiratie een selectie uit het totale aanbod aan databanken van Fontys. Een databank is een grote verzameling van digitale informatie en bevat verschillende typen informatiebronnen zoals artikelen en e-books. Ga naar A-Z databanken voor alle databanken of kijk hier voor alle databanken binnen het domein Gedrag & Maatschappij.
Internationale databank met meer dan 12.000 (waarvan ruim 6.300 full-text) wetenschappelijke tijdschriften en literatuurverwijzingen op diverse vakgebieden.
De HBO Kennisbank bevat publicaties, zoals artikelen, onderzoeksrapporten en afstudeerwerken geproduceerd door lectoren, docent-onderzoekers en studenten van diverse Nederlandse hogescholen. De HBO Kennisbank heeft als doel om deze kennis zichtbaar en toegankelijk te maken.
Online fulltext nieuwsarchief van landelijke en regionale dagbladen, vak- en opiniebladen zonder foto’s (wel bijschriften), advertenties en magazinebijlagen. Soms met pdf-scan van het origineel.
Fontys heeft toegang tot de ScienceDirect Freedom Collection; een collectie speciaal voor het hoger onderwijs, bestaande uit fulltext artikelen uit tijdschriften, diverse naslagwerken en handboeken. Het aandachtsgebied is vooral wetenschap, techniek en gezondheidszorg.
SpringerLink bevat fulltext artikelen en hoofdstukken van de uitgevers Springer en Bohn Stafleu & van Loghum uit publicaties, tijdschriften, boeken, boekseries, naslagwerken op verschillende wetenschapsgebieden.
Let op: alleen publicaties met de vermelding Full access zijn beschikbaar voor Fontys.
StatLine is de databank van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Je kunt zoeken op thema of via de kaart. Je kunt in StatLine zelf tabellen en grafieken samenstellen. De informatie is gratis en gemakkelijk te printen of te downloaden. Er is ook een StatLine app.
Wiley Online Library is een verzameling wetenschappelijke databases die toegang biedt tot een multidisciplinaire collectie van fulltext online tijdschriften met betrekking tot levens-, gezondheids- en natuurwetenschappen, sociale wetenschappen en de geesteswetenschappen.
Boom Coaching Collectie geeft je toegang tot de integrale inhoud van bijna 300 coachingsboeken. De boeken in de Boom Coaching Collectie bieden je relevante en actuele kennis, expertise en tools om je verder ontwikkelen om zo je coachee zo goed mogelijk te begeleiden.
De Commissie Testaangelegenheden Nederland (COTAN) beoordeelt psychodiagnostische instrumenten die in Nederland worden uitgegeven en bij de COTAN ter beoordeling aangeboden. In de online COTAN Documentatie kun je al deze beoordelingen en bijbehorende informatie raadplegen. Je kunt zoeken op onderwerp, beoordelingsdatum, auteursnaam of titel van de test. Je kunt filteren op categorieën zoals meetdoel, afnameduur en populatiesoort.
Bedrijfsinformatie van alle Nederlandse ondernemingen en overheidsorganisaties en buitenlandse bedrijven met een Nederlandse vestiging. Deze informatie is o.a. afkomstig van de Kamer van Koophandel en bestaat bij de meeste organisaties uit: jaarcijfers en ratio’s, jaarverslagen, adres- en organisatiegegevens, management(structuur) en gegevens van belangrijkste concurrenten. Meer dan 5000 full-text marktrapporten.
Openbare databank met miljoenen gedigitaliseerde historische kranten, boeken en tijdschriften uit de collecties van bibliotheken, archieven en wetenschappelijke instellingen.
IsGeschiedenis biedt dagelijks historische achtergronden bij het nieuws. Daarnaast biedt het informatie over de personen en gebeurtenissen die de geschiedenis vormgaven én rubrieken als historische fouten in films, de achtergrond van onze uitdrukkingen en gezegden, historische recepten, en nog veel meer.
Bevat bijna 41.000 titelbeschrijvingen op het gebied van diversiteit en emancipatie in Nederland. Links verwijzen door naar het volledige document of naar een website waar het document kan worden aangeschaft. Thema's: gelijke behandeling en discriminatiebestrijding, vrouwen-en LHBT-emancipatie, diversiteitvraagstukken op het gebied van cultureel, gender en religie, de positie van etnische minderheden op diverse maatschappelijke terreinen, huiselijk geweld, burgerschap, segregatie.
De Commissie Testaangelegenheden Nederland (COTAN) beoordeelt psychodiagnostische instrumenten die in Nederland worden uitgegeven en bij de COTAN ter beoordeling aangeboden. In de online COTAN Documentatie kun je al deze beoordelingen en bijbehorende informatie raadplegen. Je kunt zoeken op onderwerp, beoordelingsdatum, auteursnaam of titel van de test. Je kunt filteren op categorieën zoals meetdoel, afnameduur en populatiesoort.
Databank met Nederlandstalige e-books van Boom Uitgevers Amsterdam. Fontys heeft toegang tot de volgende collecties: Domein Coaching, Communicatie, Economie en Management, Hogere Economische Studies, Gezondheidszorg, Onderwijs en Opvoeding, Psychologie en Psychiatrie en Onderzoek.
InView Essential (voorheen Navigator) is een portal met volledige teksten van een groot aantal juridische en fiscale tijdschriften en handboeken.
Legal Intelligence is een informatiezoekdienst waarmee gezocht kan worden in een groot aantal juridische tijdschriften en handboeken. Uit deze bronnen worden alleen verwijzingen naar de artikelen getoond; je kunt de full text van de artikelen in de oorspronkelijke bronnen vinden. Legal Intelligence is ook beschikbaar als gratis app voor de iPad. Activeer je app met je Fontys e-mailadres en log tenminste één keer per maand in op de website van Legal Intelligence om automatische deactivering van de app te voorkomen.
Digitale encyclopedie van alle belangrijke fiscale wetten. Ook vind je er vakliteratuur, zoals het Nederlands tijdschrift voor Fiscaal Recht en andere vaktijdschriften, wetenschappelijke uitgaven, jaarboeken en meer dan 90 model akten. Per belastingwet heb je toegang tot de wetteksten per artikel, parlementaire geschiedenis, beleidsbesluiten, jurisprudentie, literatuur en diepgaande commentaren.
Kennisbank voor financiële en fiscale professionals. Biedt belastingalmanakken, praktische hulpmiddelen, jurisprudentie, nieuws en wetteksten. Bevat informatie over belastingsoorten en thema’s met o.a. afschrijving, eigen woning, investeringsaftrekalmanakken, fiscale wijzers & cijfers. Verder is een praktische toolkit opgenomen en een rubriek nieuws & vakliteratuur.
OpenRecht is een online platform dat tot doel heeft commentaren op ontwikkelingen in het recht (wetgeving, jurisprudentie, en anderszins) op een gestructureerde wijze te ontsluiten. Het gaat daarbij om (wetenschappelijke) artikelen, annotaties, wetscommentaren en andere juridische documenten die een relatie hebben met (vooral) het Nederlandse recht.
Nederlandse wet- en regelgeving en jurisprudentie. De volgende bronnen zijn toegankelijk: Jurisprudentie, Wet- en regelgeving en Verdragen en Officiële publicaties. Geen toegang tot de commentaren, nieuws en praktijkbladen over de rechtsgebieden. Dit is zichtbaar aan het slotje op het moment dat je een publicatie wilt openen. NB. De persoonlijke inlog is niet beschikbaar voor Fontys.
Via Pedagogiek Digitaal kun je onbeperkt artikelen downloaden uit diverse sociale en pedagogische vakbladen. Daaronder Pedagogiek in Praktijk (PIP), Ouderbegeleiding, Ouderschapskennis, Sozio en diverse e-books die bij Uitgeverij SWP zijn verschenen. Alle artikelen zijn overzichtelijk gerangschikt in categorieën zoals pedagogiek, onderwijs, opvoedingsondersteuning en jeugdbescherming. Alle artikelen en hoofdstukken zijn via een handige zoekfunctie razendsnel beschikbaar.
Social Care Online is de meest uitgebreide database over sociale zorg van het Verenigd Koninkrijk. De database bevat informatie over uiteenlopende onderwerpen uit de sociale zorgsector, zoals geestelijke gezondheidszorg, adoptie, personeel en arbeid, etc.
Wiley Online Library is een verzameling wetenschappelijke databases die toegang biedt tot een multidisciplinaire collectie van fulltext online tijdschriften met betrekking tot levens-, gezondheids- en natuurwetenschappen, sociale wetenschappen en de geesteswetenschappen.
|
Voor veel databanken enz. kun je een persoonlijk account aanmaken voor extra functionaliteiten. Lees voordat je dit doet de Privacy Verklaring van de databank, zodat je weet welke persoonlijke gegevens worden opgeslagen. Het is je eigen verantwoordelijkheid of je je persoonsgegevens deelt met de databank. Fontys is niet aansprakelijk in het geval van datalekken vanuit deze databank. |